Sivut

6. huhtikuuta 2014

Mustikka-rahkapiirakka

Kun näin Herkkuhovissa tämän peltirahkapiirakan ohjeen, minun oli aivan pakko leipoa sitä! Marjoina käytin pelkästään mustikkaa. Olisin halunnut laittaa lisäksi punaherukoita, mutta niitäpä ei enää ollutkaan pakastimessa. Ohje on mukavan helppo ja nopea, ja marjoiksihan voi laittaa sitä, mitä haluaa.



OHJE:

150 g sulaa voita
2½ dl sokeria
1 dl kermaa
1 dl maitoa
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

5-7 dl marjoja
500 g maitorahkaa
2 dl kermaa
2 munaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Sekoita sula voi, sokerit, kerma, maito ja munat keskenään. Lisää vehnäjauhot, joihin on lisätty leivinjauhe. Sekoita varovasti taikinaksi. Kaada pellille ja levitä tasaiseksi.

Ripottele pinnalle marjoja. Valmista rahkaseos ja kaada marjojen päälle. Paista 200 asteessa 35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti