Sivut

8. tammikuuta 2014

Jauhelihapiirakka

Leivoin uudenvuodenaatoksi myös jauhelihapiirakkaa. Tällä kertaa halusin päästä vähän helpommalla, joten käytin kaupan pakastealtaasta löytyvää piirakkataikinaa. Hyvää piirakkaa tuli näinkin.


OHJE:

1 pkt (380 g) Myllyn Paras piirakkataikina suolaiseen leivontaan

Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
½ paprika
3/4 tl suolaa
½ tl mustapippuria 
2 tl oreganoa
2 munaa
1 prk kermaviiliä
1½ dl juustoraastetta

Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele sulanut taikina piirakkavuoan (halkaisija n. 28 cm) pohjalle ja reunoille. Tue piirakan sisäreunat foliosuikaleilla, jotta taikinan reunat eivät valu esipaiston aikana. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin.

Hienonna sipuli ja kuutioi paprika. Ruskista jauheliha. Lisää jauhelihan joukkoon paprikakuutiot ja sipuli kuullottumaan. Mausta seos suolalla, mustapippurilla ja oreganolla. Ota pannu liedeltä, ja lisää seokseen munat ja kermaviili.

Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 8 minuuttia. Poista foliosuikaleet ja kaada täyte vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste.

Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 25-30 minuuttia. Peitä piirakan pinta foliolla tai leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos se tummuu liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti