Sivut

18. joulukuuta 2013

Muffinssiainekset lahjaksi

Kun näin Pullahiiren blogin joulukalenterissa idean näistä muffinssiaineksista lahjapurkissa, päätin antaa tällaiset lahjaksi läheisimmille työkavereilleni. Minulla oli tänään viimeinen työpäivä siinä työpaikassa, vuoden alussa aloitan uudessa paikassa. Vaikka ehdinkin olla tuossa työssä vain pari kuukautta, koin työkaverit läheisiksi ja halusin ilahduttaa heitä näin joulun alla. Laitoin purkkeihin Marianne-rouhetta, joten näistä tulee minttusuklaisia muffinsseja. Käyttämäni lasipurkki oli tilavuudeltaan yhden litran, ja siihen mahtui tuota rouhetta yksi pussillinen eli 150 g.


OHJE:

4 dl venhäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl kaakaojauhetta
1½ dl sokeria
1½ dl ruokosokeria
200 g suklaarouhetta/-karkkeja

Ota sopivan kokoinen (noin 1,2 l) lasipurkki. Voit käyttää halutessasi suppiloa purkin täyttämisessä. Mittaa purkin pohjalle vehnäjauhot, joiden sekaan on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Painele kevyesti jauhot purkin pohjalle ja lisää seuraavaksi kerrokseksi kaakaojauhe. Mittaa kaakaojauheen päälle sokeri ja sen päälle ruokosokeri. Viimeiseksi kerrokseksi tulee karkit. Sulje purkki ja koristele haluamallasi tavalla.



Laita purkin mukaan ohje:

Ohje suklaamuffinsseihin:

Lisäksi tarvitaan:
120 g voita
2 kananmunaa
1 dl maitoa

Sulata 120 g voita. Sekoita keskenään voisula, 2 kananmunaa sekä 1 dl maitoa. Kaada kuivat aineet purkista kulhoon ja sekoita. Kaada neste kuivien aineiden joukkoon ja sekoittele lusikalla tai lastalla hyvin sekaisin. Jaa taikina 11-12 paperiseen muffinssivuokaan ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Oi miten hieno idea. Kiitos. Onpa mukava ja monipuolinen blogi sinulla. Täytyykin ruveta seurailemaan. :)

    VastaaPoista