Sivut

9. heinäkuuta 2013

Kaurakeksit

Toisinaan on hyvin terapeuttista upottaa kätensä taikinaan. Välillä taas kaipaa helppoja ja nopeita reseptejä, joissa ei tarvitse edes käsiään sotkea. Tämä ohje on nimenomaan tällainen jälkimmäinen. Helppo ja nopea, ja lopputuloksena on herkullisen pehmeitä kaurakeksejä. Meillä pojat olisivat syöneet kerralla kaikki, jos olisin antanut. Ohje on uusimmasta Ruoka Pirkasta (heinäkuu 2013).


OHJE (n. 20 kpl):

100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
(ripaus kanelia tai kardemummaa)

Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä.

Lisää sokeri ja muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Nosta kahdella lusikalla pieniä nokareita leivinpaperin päälle pellille.

Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Ihania, voin kuvitella miten hyviä ovat!

    VastaaPoista
  2. Näin itsekin tämän ohjeen ja ajattelin kokeilla. Hyviltä näyttävät!:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteistanne! Olivat tosi herkkuja :)

    VastaaPoista