Leivoin meille kotiin juhannukseksi raparperipiirakan. Kaapissa oli puolikas pussi mantelijauhetta, joten sen sain käytettyä tähän piirakkaan. Hyvää oli!
OHJE:
1 muna
1½ dl sokeria
3/4 dl juoksevaa margariinia
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Päälle:
6 dl raparperinpaloja
40 g mantelijauhetta
½ dl sokeria
½ dl juoksevaa margariinia
Sekoita muna ja sokeri. Lisää juokseva margariini, maito sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada piirakkataikina voideltuun, halkaisijaltaan 27-30 cm piirakkavuokaan.
Levitä taikinan päälle raparperinpalat. Sekoita keskenään mantelijauhe, sokeri ja juokseva margariini. Nostele lusikalla nokareita piirakan päälle.
Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200-asteessa 25-30 minuuttia.
Itsellä ollut aikomus tehdä hieman samantapainen piirakka!:) Näyttää kyllä niin hyvältä että pitää kyllä lähiaikoina kokeilla!:)
VastaaPoistaTämä ainakin oli niin mehevää ja pehmeää, ihanaa herkkua!
PoistaVarmasti ihanan täyteläinen ja maukas piirakka.
VastaaPoistaPitäisipä tätäkin tehdä. :)