Sivut

23. kesäkuuta 2013

Mantelinen raparperipiirakka

Leivoin meille kotiin juhannukseksi raparperipiirakan. Kaapissa oli puolikas pussi mantelijauhetta, joten sen sain käytettyä tähän piirakkaan. Hyvää oli!


OHJE:

1 muna
1½ dl sokeria
3/4 dl juoksevaa margariinia
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Päälle:
6 dl raparperinpaloja
40 g mantelijauhetta
½ dl sokeria
½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita muna ja sokeri. Lisää juokseva margariini, maito sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada piirakkataikina voideltuun, halkaisijaltaan 27-30 cm piirakkavuokaan.

Levitä taikinan päälle raparperinpalat. Sekoita keskenään mantelijauhe, sokeri ja juokseva margariini. Nostele lusikalla nokareita piirakan päälle.

Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200-asteessa 25-30 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Itsellä ollut aikomus tehdä hieman samantapainen piirakka!:) Näyttää kyllä niin hyvältä että pitää kyllä lähiaikoina kokeilla!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ainakin oli niin mehevää ja pehmeää, ihanaa herkkua!

      Poista
  2. Varmasti ihanan täyteläinen ja maukas piirakka.
    Pitäisipä tätäkin tehdä. :)

    VastaaPoista