Sivut

17. tammikuuta 2013

Mustikka-valkosuklaapiirakka

Joulun jälkeen alkaa tehdä mieli marjaisia herkkuja. Kovin kevyestä herkusta ei tällä kertaa voi puhua; siitä pitää tuo valkosuklaa huolen. Mutta aivan ihanaa piirakkaa joka tapauksessa! Mustikka ja valkosuklaa on niin herkullinen yhdistelmä. Ohje on Pullahiireltä.


OHJE:
300 g voita
3 dl sokeria
4 kananmunaa
8 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
6 tl vaniljasokeria
3 dl maitoa
noin 4 dl valkosuklaata rouheena
noin 6 dl mustikoita

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan hyvin sekoittaen. Vatkaa massa tasaiseksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään. Lisää massan sekaan kuivat aineet sekä maito vuorotellen hyvin sekoittaen. Nostele lopuksi valkosuklaa joukkoon ja ihan viimeisenä nopeasti sekoittaen jäiset tai tuoreet mustikat.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 30-35 minuuttia. Leikkaa sopiviksi annospaloiksi. Tarjoile vaikka vaniljakastikkeen kanssa.

1 kommentti:

  1. Totta, mustikka ja valkosuklaa on herkullinen yhdistelmä. Ihanaa piirakkaa, täytyy varmaan testata =)

    VastaaPoista