Leivoin itsenäisyyspäivänä kinkkupasteijoita. Ohjeen löysin Elämä makeaksi -blogista. Siellä on tosi hyvät vaihekuvatkin, kuinka nämä valmistetaan. Helppoa! Pieniä muutoksia tein ohjeeseen sen mukaan, mitä omasta kaapista sattui löytymään. Alla oleva ohje on, kuten itse tein. Jos aikaa vaan on tässä joulun alla, niin kokeilen tehdä myös jauheliha-riisi-versiota.
OHJE:
1 pkt (600 g) iso lehtitaikinalevy
200 g kinkkukuutioita
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 kananmuna
50 g juustoraastetta
Voiteluun:
kananmunaa
Kaulitse sulanut taikina levyksi, leikkaa se kahteen yhtäsuureen osaan. Paina leivontaraapalla levyjen keskelle viiltoja.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja laita täyte pursotuspussiin.
Pursota täytettä taikinalevyjen päälle viitojen kohdalle. Voitele toinen levyn sivu kananmunalla. Käännä voitelematon puoli ensin täytteen päälle, käännä sitten voideltu puoli päälle.
Leikkaa rulla paloiksi ja nosta ne viiltopuoli ylöspäin pellille. Voitele pasteijoiden pinta kananmunalla. Paista pasteijat uunin keskitasolla +225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pasteijat näyttävät kypsiltä.
nättejä, näitäpä munkin on tehtävä
VastaaPoistaMmm rakastan liha-, juusto- ja kinkkupasteja! Pitää kohta laittaa itse :D
VastaaPoistaVaikuttavat erittäin herkuilta, taidanpa kokeilla!!
VastaaPoistaIhania pasteijoita, nam! :)
VastaaPoistaNäyttää hyvältä!
VastaaPoista