Sivut

22. joulukuuta 2012

Jauheliha-riisipasteijat

Halusin antaa tänä jouluna rakkaalle ystävälle lahjaksi hellää huolenpitoa herkkujen muodossa. Leivoin perheelle jauheliha-riisipasteijoita. Pasteijat on tehty samalla tavalla kuin nämä kinkkupasteijat. Tällä kertaa käytin Sunnuntain isoja lehtitaikinalevyjä. Pakkauksessa oli kaksi isoa levyä, joista tuli yhteensä 16 pasteijaa.


OHJE:
1 pkt (800g) Sunnuntai isot lehtitaikinalevyt

Jauheliha-riisitäyte:
250 g jauhelihaa
1 pieni sipuli
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl rouhittua mustapippuria
2 dl keitettyä riisiä (2 dl vettä + 1 dl pitkäjyväistä riisiä)
1 kananmuna

Voiteluun:
kananmunaa

Keitä riisit. Paista jauheliha ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja mausteet. Anna jäähtyä. Sekoita jauhelihan joukkoon riisit ja kananmuna.

Kaulitse sulaneet taikinalevyt hieman suuremmiksi ja leikkaa molemmat kahteen yhtäsuureen osaan. Paina leivontaraapalla levyjen keskelle viiltoja.

Laita täytettä taikinalevyjen päälle viiltojen kohdale. Voitele toinen levyn sivu kananmunalla. Käännä voitelematon puoli ensin täytteen päälle, käännä sitten voideltu puoli päälle.

Leikkaa rulla paloiksi ja nosta ne viiltopuoli ylöspäin pellille. Voitele pasteijoiden pinta kananmunalla. Paista pasteijat uunin keskitasolla +225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pasteijat näyttävät kypsiltä.


Leivoin lahjaksi myös piparinmakuisia muffinsseja, miniversiona:


2 kommenttia:

  1. Täältä kiitetään Rakasta Ystävää <3 Terkuin Tautisten talon emäntä

    VastaaPoista
  2. Herkullisia lahjoja!!
    Hyvää Joulua!!

    VastaaPoista