Merjan leivonta- ja askartelublogista löysin tämän ohjeen ja pakkohan sitä oli testata. Hyvää oli! Parempaa jääkaappisäilytyksen jälkeen kuin ihan tuoreeltaan. Suklaana käytin kaapista löytyneitä levyjen jämiä eli sekä laktoositonta maitosuklaata että laktoositonta tummaa suklaata.
Oli hyvin vaikea kuvatta illan jo hämärtyessä. Pahoittelen huonoa kuvaa!
OHJE:
Pohja:
2 munaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
100 g suklaata sulatettuna
1 (56 g) Daim-patukka paloiteltuna
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet yhdessä maidon kanssa. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi sulatettu suklaa ja paloiteltu Daim-patukka. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
n. ½ dl keitettyä & jäähdytettyä kahvia
Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Levitä vielä lämpimän pohjan päälle tasaisesti.
Koristelu:
1 pss (n. 100 g) Daim-suklaarakeita
Levitä rakeet kuorrutteen päälle ennen kuin se jähmettyy.
Pohja:
2 munaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
100 g suklaata sulatettuna
1 (56 g) Daim-patukka paloiteltuna
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet yhdessä maidon kanssa. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi sulatettu suklaa ja paloiteltu Daim-patukka. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
n. ½ dl keitettyä & jäähdytettyä kahvia
Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Levitä vielä lämpimän pohjan päälle tasaisesti.
Koristelu:
1 pss (n. 100 g) Daim-suklaarakeita
Levitä rakeet kuorrutteen päälle ennen kuin se jähmettyy.
Kaikki missä on suklaata ja daimia on mun herkkua!! Taatusti ihanaa piirakkaa oli :)
VastaaPoista