Olin aina
kuvitellut, että tuulihatut on jotenkin vaikeita tehdä. Kesällä otin
sitten härkää sarvista ja tein elämäni ensimmäiset tuulihatut. Eihän se
niin vaikeaa ollutkaan, vaan itse asiassa yllättävän helppoa! Ohjeen
otin Ulla Svenskin kirjasta Lempileivonnaiset. Kesällä siis tein
tuulihattuja makealla täytteellä, syyskuussa suolaisella. Ovat vaan
jääneet postaamatta tänne, joten tässä tulevat molemmat samalla kertaa.
Täytteet kehittelin päässäni ja hyvin toimivat molemmat.
OHJE (30 kpl):
2 dl vettä
75 g voita tai margariinia
1½ dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Lisää
vehnäjauhot ja kuumenna voimakkaasti sekoittaen, kunnes massa irtoaa
kattilan reunoista. Kumoa seos kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää kananmunat
yksitellen joukkoon sähkövatkaimella vatkaten.
Pursota massasta nokareita (tai
annostele lusikalla) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista
uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes tuulihatut
ovat kauniistu ruskistuneet.
Älä avaa uuninluukkua tuulihattujen kohotessa!
Vadelmarahkatäyte:
1 prk Flora vispiä
1 prk maitorahkaa
vadelmahilloa
Vaahdota Flora vispi, lisää joukkoon maitorahka ja vadelmahilloa maun mukaan.
Tonnikalatäyte:
1 prk (200 g) ruohosipulituorejuustoa
1 prk tonnikalapaloja vedessä
sitruunapippuria
Sekoita tuorejuusto ja tonnikalapalat tasaiseksi, lisää joukkoon sitruunapippuria maun mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti