Sitruunakakun ohjetta ei blogissani vielä ollutkaan, vaikka tätä kakkua on tullut tehtyä aiemminkin. Ohje on Myllyn Parhaalta. Tein kakun silikonivuoassa, jolloin vuokaa ei tarvinnut voidella eikä jauhottaa.
OHJE:
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
5 dl erikoisvehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl sitruunamehua
150 g voi- tai margariinisulaa
1 sitruunan raastettu kuori
(sitruunaesanssia)
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos
vaahtoon vuorotellen nesteiden ja rasvan kanssa. Lisää hyvin pestyn
sitruunan kuori taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina rasvattuun ja
korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 2 l) ja paista 175-asteisen uunin
alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti