Vielä yhdenlainen raparperipiirakan ohje, vaikka näitä löytyy blogista jo useampi. Tykkään kovasti raparperista ja kesällä tulikin leivottua aika usein raparperipiirakkaa. Vanhin poika meinasi jo olla epätoivoinen, että ei kai taas; hän kun ei tykkää raparperista. No, viime aikoina on sitten leivottu muita marjaherkkuja, jotka kelpaavat pojallekin.
Mutta tällainen piirakka siis tällä kertaa. Hyvää oli ja ohje on Valiolta.
OHJE:
Pohja:
1 muna
1½ dl sokeria
3/4 dl juoksevaa margariinia
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
6-7 dl raparperipaloja
2 dl sokeria
(½ dl vettä)
Aloita raparperipiirakan valmistaminen keittämällä paloitelluista raparpereista, sokerista ja vedestä kattilassa sakea hilloke. Jäähdytä haaleaksi. Jos käytät alkukesän raparperia, joka on vesipitoisempaa, tee näin: Pehmitä raparperipaloja sokerin kanssa (jätä vesi pois) laakeassa astiassa mikrossa 5-8 minuuttia. Mikäli nestettä irtoaa paljon, valuta se pois ja käytä esim. kiisseliin tai mehuna. Jäähdytä.
Sekoita muna ja sokeri. Lisää juokseva margariini, maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen.
Kaada piirakkataikina voideltuun, halkaisijaltaan 27-30 cm piirasvuokaan. Lisää taikinan päälle raparperihilloke.
Paista raparperipiirakkaa 175 asteessa 30-35 minuuttia.
Tarjoa raparperipiirakka haaleana vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
Tähän ei kyllästy varmaan koskaan !
VastaaPoistaJos kyllästyn hiiren juustoiseen koloon, niin muutan kyllä raparperin alle :D