Syksyn ensimmäinen omenapiirakka, ohje on Sunnuntailta.
Vasta piirakan ollessa uunissa tuli mieleen, että pinnalle olisi voinut
ripotella sokeria ja kanelia. Kuva ei anna piirakalle oikeutta, oli
parempaa kuin kuva antaa ymmärtää. Ja maku vain parani
jääkaappisäilytyksen aikana.
OHJE:
3 dl Sunnuntai Juokseva rypsiöljyvalmistetta tai
300 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
2 munaa
5 dl erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
5 omenaa tai
3 dl puolukoita
2 prk Sunnuntai Sitruuna Rahkavalmistetta tai
Sunnuntai Vanilja Rahkavalmistetta
1 dl Keiju Ruoka -kasvirasvasekoite (15%)
1 dl sokeria
2 munaa
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää munat. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Vatkaa tasaiseksi.
Levitä taikina jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle uunipellille (35x40 cm).
Kuori ja lohko omenat.
Sekoita muut täytteen aineet keskenään
ja levitä piirakan päälle. Asettele omenalohkot täytteen päälle tai
ripottele pinnalle puolukat.
Paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti