Leivän
leipominen ei voisi olla tämän helpompaa! Lopputulos on ihanan
herkullinen. Näin helpon ohjeen ansiosta meilläkin syödään
vastaleivottua leipää paljon useammin. Ohje on kirjasta Seitsemän tähden
leivontakirja.
OHJE:
25 g hiivaa
1 rkl öljyä
2½ dl vettä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 dl vehnäleseitä
n. 6 dl vehnäjauhoja
Murenna hiiva kulhoon. Sekoita öljy ja
vesi ja lämmitä kädenlämpöiseksi, 37-asteiseksi. Kaada neste hiivan
päälle ja sekoita, kunnes se on liuennut.
Sekoita muut ainekset huolellisesti joukkoon.
Kaada taikina voideltuun, 1½ litran
vetoiseen vuokaan. Anna leivän kohota leivinliinalla peitettynä lähes
kaksinkertaiseksi, noin 35 minuuttia.
Paista ritilän päällä uunin pohjalla 200
asteessa noin 15 minuuttia. Nosta ritilä seuraavalle korkeudelle ja
paista vielä runsaat 15 minuuttia.
Anna leivän rauhoittua vuoassaan muutama minuutti ennen kuin kumoat sen ritilälle. Jäähdytä leipä leivinliinaan käärittynä.
Nyt oli kyllä niin helpon oloinen resepti, että kaivoin kaapin takimmaisesta nurkasta leipävuokani pölyttymästä ja pyöräytin leivän uuniin. Nyt odotellaan paistumista :) Kiitos reseptistä ja mukavaa syksyn jatkoa.
VastaaPoista