Sivut

12. elokuuta 2012

Mokkapalatorttu (*gluteeniton*)


Yhteishyvän Ruoka-lehdessä 6/12 oli tämä mokkapalatortun ohje. Tortusta tuli kuivaa ja se hieman repesikin toiselta reunalta. Itse en tästä järin pitänyt, mutta perheen miesväki kyllä tykkäsi.


OHJE:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte ja kuorrutus:
3 rkl kuumaa, vahvaa kahvia
25 g sulatettua margariinia
2 rkl kaakaojauhetta
2½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g tuorejuustoa
Koristeluun:
nonparelleja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita munavaahtoon.

Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa 7-8 minuuttia.

Kumoa torttulevy puhtaalle, sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Irrota leivinpaperi.

Sekoita kahvista, margariinista, siivilöidystä kaakaojauheesta, tomu- ja vaniljasokerista kuorrutus.

Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon 1 dl kuorrutusta. Levitä täyte torttupohjalle ja kääri rullalle.

Levitä tortun päälle loppu kuorrute ja ripottele pinnalle nonparelleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti