Yhteishyvän
Ruoka-lehdessä 6/12 oli tämä mokkapalatortun ohje. Tortusta tuli kuivaa
ja se hieman repesikin toiselta reunalta. Itse en tästä järin pitänyt,
mutta perheen miesväki kyllä tykkäsi.
OHJE:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte ja kuorrutus:
3 rkl kuumaa, vahvaa kahvia
25 g sulatettua margariinia
2 rkl kaakaojauhetta
2½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g tuorejuustoa
Koristeluun:
nonparelleja
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita munavaahtoon.
Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa 7-8 minuuttia.
Kumoa torttulevy puhtaalle, sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Irrota leivinpaperi.
Sekoita kahvista, margariinista, siivilöidystä kaakaojauheesta, tomu- ja vaniljasokerista kuorrutus.
Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon 1 dl kuorrutusta. Levitä täyte torttupohjalle ja kääri rullalle.
Levitä tortun päälle loppu kuorrute ja ripottele pinnalle nonparelleja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti