Heinäkuun
Yhteishyvän Ruoka-lehdessä (7/11) oli kannessa herkullisennäköinen
pulla. Vesi herahti kielelle ja pakko oli testata ohje. Ja kyllä - pulla
maistui vähintään yhtä herkulliselta kuin kuvassa näytti. Kannattaa
kokeilla!
OHJE (20 kpl):
Pullataikina:
100 g margariinia
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
½ tl suolaa
1½ dl sokeria
2 tl jauhettua kardemummaa
1 kananmuna
n. 14 dl vehnäjauhoja
Täyte:
2 prk (á 200 g) maustettua rahkaa (esim. vanilja)
Voiteluun:
1 kananmuna
Koristeeksi:
2-3 dl tuoreita mansikoita
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
Sulata margariini ja kaada päälle maito.
Kuumenna seos kädenlämpöiseksi ja kaada se leivontakulhoon. Murenna
joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Alusta
jauhot taikinaan hyvin vaivaten. Lisää tarvittaessa jauhoja. Taikina on
valmista, kun se on pehmeän kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota
taikinaa tunnin ajan.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina noin 20 palaksi ja
pyörittele ne pulliksi. Nosta pullat leivinpaperilla vuoratuille
uunipelleille ja kohota peitettynä puolisen tuntia. Pane uuni
kuumenemaan 225 asteeseen.
Paina kohonneisiin pulliin syvennys
juomalasin avulla. Voitele pullat vatkatulla munalla. Annostele kullekin
pullalle nokare rahkaa. Paista pullia uunin keskitasolla 10-12
minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin. Anna pullien jäähtyä ennen
koristelua.
Viipaloi mansikat ja sommittele ne
täytteen päälle. Kiehauta kattilassa 2 dl vettä ja lisää hyytelösokeri
koko ajan sekoittaen. Kiehauta seos uudelleen. Anna liemen jäähtyä hetki
ja lusikoi se mansikoiden päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti