Kinuskikissalta löytyi tämä herkullinen ohje, ja maistui hyvin sekä aikuisille että lapsille. Ohjeesta riittää täytekakun kahteen väliin.
Ohje:
Kinuskikastike:
2 dl kuohukermaa
1½ dl fariinisokeria
Muut täyteainekset:
2½ dl kevytvispiä
½ dl vaniljakreemijauhetta
400 g suomalaisia vadelmia (tuoreita tai jäisiä)
Tee kinuskikastike useita tunteja
etukäteen tai jo edellisenä päivänä. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri
kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa, mutta älä keitä sen
kauemmin. Anna kinuskikastikkeen jäähtyä kylmäksi. Vain täysin kylmä
kastike vaahtoutuu. Nopeuta jäähtymistä kylmässä vesihauteessa ja siirrä
sitten jääkaappiin. Vatkaa kastike vaahdoksi.
Vaahdota kevytvispi. Yhdistä kinuskivaahdon kanssa. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe.
Levitä täytettä kostutetun kakkupohjan päälle ja upota joukkoon tuoreita tai jäisiä vadelmia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti