Kuohukermapurkissa
päiväys lähestyi ja mietin, mihin kerman käyttäisin. Tuli mieleeni
kokeilla jotain karkkireseptiä. Googlen avulla päädyin keskustelupalstalle, josta ohje löytyi. Nämä kermakaramellit olivat helppo tehdä ja hyviä! Lapset jo pyysivät tekemään uudestaan karkkipäiväksi.
OHJE:
2 dl sokeria
2 dl kermaa
½ tl vanilliinisokeria
2 rkl siirappia
2 rkl voita
Sekoita paksupohjaisessa kattilassa
sokeri, kerma, vanilliinisokeri ja siirappi. Keitä 15-20 minuuttia
reippaasti kuplien. Sekoita koko ajan. Kun seos on paksuuntunut, kokeile
sen hyytymistä: tiputa nokare karamellia kylmään veteen. Jos se
jähmettyy, alkaa karamelli olla valmista. Lisää pari lusikallista voita
ja sekoita voimakkaasti, jotta karamelli kuohkeutuu. Seokseen pitäisi
syntyä vaaleita, rosoisina kuplivia saarekkeita. Silloin karamelli ei
kovetu kittimäiseksi toffeeksi. Valuta karamellia sormenpäänkokoisiin
metallivuokiin tai voitele neliömäinen pala leivinpaperia ja kaada
karamelli siihen jäähtymään. Sipaise leipäveitsen terään voita ja
leikkaa karamellilevy neliöiksi heti lämpimiltään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti