Kävimme
veljeni perheen luona kylässä ja siellä oli tarjolla tällaista todella
hyvää piirakkaa. Piti pyytää ohje itsellekin. Veljenvaimo oli tehnyt
piirakan näppituntumalla, joten määrät olivat suuntaa-antavia. Sen
mukaan tein ja hyvää tuli. Tähän saa hyvin upotettua ruualta yli jääneen
riisin.
OHJE:
Pohja:
iso lehtitaikinalevy (pakaste)
Täyte:
400 g jauhelihaa
1 paprika
3 dl keitettyä riisiä
200 g (ruohosipuli)tuorejuustoa
2 dl juustoraastetta
suolaa, kuivattua basilikaa
Päälle:
3 munaa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
Sulata lehtitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Kaulitse levy uunipellin kokoiseksi ja esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.
Ruskista jauheliha, lisää tuorejuusto pannulle ja anna sen sulaa. Mausta suolalla ja kuivatulla basilikalla. Pilko paprika.
Levitä esipaistetulle pohjalle
jauhelihaseos, pilkottu paprika, keitetty riisi ja juustoraaste. Tee
munamaito munista, ruokakermasta ja maidosta ja kaada seos täytteen
päälle.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti