Näistä pullista tuli herkullisempia kuin uskalsin toivoakaan. Ihanan
pehmeitä ja tuo vaniljainen täyte... nam, niin ihanaa. Kannattaa
ehdottomasti kokeilla!
Taikina:
50 g hiivaa
100 g voita tai margariinia
3 dl maitoa
½ tl suolaa
1 dl sokeria tai vaaleaa siirappia
2 tl kardemummaa
1 kananmuna
n. 9 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 pussi Blå Band vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
2½ dl maitoa
Voiteluun:
kananmunaa
Koristeluun:
50 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
Murenna hiiva astiaan. Sulata rasva
kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää maito ja lämmitä seos
kädenlämpöiseksi (37 astetta). Kaada lämmin neste hiivan sekaan ja
liuota hiiva siihen.
Lisää suola, sokeri tai siirappi,
kardemumma ja kananmuna. Mittaa jauhot ilmavasti litran mitalla ja lisää
ne nesteeseen. Vaivaa taikinaa noin 8 minuuttia, kunnes siitä tulee
notkeaa ja se irtoaa astian reunoista. Anna nousta liinan alla
kaksinkertaiseksi eli noin puoli tuntia.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Lisää jauhoa tarvittaessa ja vaivaa tasaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan. Tee osista
pötköt ja jaa kumpikin pötkö 12 yhtä suureen palaan. Pyörittele paloista
kauniita pullia. Pane pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna nousta
noin 30 minuuttia. Säädä uuni 250 asteeseen.
Valmista vaniljatäyte pakkauksen ohjeen
mukaan, mutta käytä maitoa 2½ dl. Tee kuoppa jokaisen pullan keskelle ja
voitele pullat kananmunalla. Jätä kuopat kuitenkin voitelematta. Täytä
pullat vaniljatäytteellä.
Paista pullia uunin keskiosassa noin 5-10
minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinalla peitettyinä. Voitele pullat
paistamisen jälkeen voisulalla ja kasta ne sokeriin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti