Äitini tekee oikein herkullisia pikkupitsoja, ja äidiltä saadulla ohjeella minäkin tein omani.
tonnikalapitsoja
kinkku-ananaspitsoja
OHJE:
taikina:
½ l vettä
1 pkt hiivaa
1 tl suolaa
n. 10½ dl vehnäjauhoja
4 rkl ruokaöljyä
päälle:
öljyä
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk tomaattipyreetä
juustoraastetta
kinkkua, tonnikalaa, jauhelihaa...
pitsamaustetta, valkosipulia tms. maustetta
Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, vehnäjauhot ja öljyä. Vaivaa, kunnes taikina on pehmeää ja notkeaa. Pyöritä palloksi ja anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Kiehauta tomaattimurska ja -pyree.
Jaa taikina 40 osaan. Taputtele pintaan öljyä. Levitä pintaan tomaattisosetta, täyte, mausteet ja juustoraastetta. Paista 225-250 asteessa kypsiksi (noin 10 minuuttia).
tonnikalapitsoja
kinkku-ananaspitsoja
OHJE:
taikina:
½ l vettä
1 pkt hiivaa
1 tl suolaa
n. 10½ dl vehnäjauhoja
4 rkl ruokaöljyä
päälle:
öljyä
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk tomaattipyreetä
juustoraastetta
kinkkua, tonnikalaa, jauhelihaa...
pitsamaustetta, valkosipulia tms. maustetta
Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, vehnäjauhot ja öljyä. Vaivaa, kunnes taikina on pehmeää ja notkeaa. Pyöritä palloksi ja anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Kiehauta tomaattimurska ja -pyree.
Jaa taikina 40 osaan. Taputtele pintaan öljyä. Levitä pintaan tomaattisosetta, täyte, mausteet ja juustoraastetta. Paista 225-250 asteessa kypsiksi (noin 10 minuuttia).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti