Ruualta jäi perunamuusia, ja
ajattelin käyttää lopun perunarieskoihin. Koskaan aikaisemmin en ole
perunarieskoja tehnyt, joten eihän minulla ollut ohjetta. Onneksi Google
auttoi Useita ohjeita löytyi, nämä on tehty tällä Kotilieden ohjeella.
5 dl perunamuusia
1 tl suolaa
1 kananmuna
1 dl kaurahiutaleita
2,5 dl sämpyläjauhoja
hiivaleipäjauhoja
Lisää perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna. Sekoita muusiin kaurahiutaleet ja jauhot. Jaa taikinasta leivinpaperoidulle pellille 10 suurta tai 18 pientä taikinakasaa.
Muotoile taikinakasoista jauhotetuin sormin leipäsiä. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on hieman riskistunut. Nauti heti.
Rieskoihin voi käyttää myös perunamuusijauheesta tehtyä muusia (5 dl vettä ja 1½ dl perunasosejauhetta, katso valmistusohje pakkauksesta). Itse lisäsin jääkaappikylmän muusin sekaan vähän maitoa, että sain vähän notkeamman taikinan. Ja sämpyläjauhoja en käyttänyt, vaan tein rieskat hiivaleipäjauhoista.
Nam, olivat kyllä todella hyviä. Näitä meillä tehdään ehdottomasti toistekin!
5 dl perunamuusia
1 tl suolaa
1 kananmuna
1 dl kaurahiutaleita
2,5 dl sämpyläjauhoja
hiivaleipäjauhoja
Lisää perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna. Sekoita muusiin kaurahiutaleet ja jauhot. Jaa taikinasta leivinpaperoidulle pellille 10 suurta tai 18 pientä taikinakasaa.
Muotoile taikinakasoista jauhotetuin sormin leipäsiä. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on hieman riskistunut. Nauti heti.
Rieskoihin voi käyttää myös perunamuusijauheesta tehtyä muusia (5 dl vettä ja 1½ dl perunasosejauhetta, katso valmistusohje pakkauksesta). Itse lisäsin jääkaappikylmän muusin sekaan vähän maitoa, että sain vähän notkeamman taikinan. Ja sämpyläjauhoja en käyttänyt, vaan tein rieskat hiivaleipäjauhoista.
Nam, olivat kyllä todella hyviä. Näitä meillä tehdään ehdottomasti toistekin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti