En ole
tehnyt montaakaan kertaa hyydykekakkua. Jotenkin olen kokenut
liivatelehtien käytön muka niin vaikeaksi, enkä yleensä ole saanut
keksipohjaakaan onnistumaan. Olin kuitenkin haaveillut persikkaisesta
hyydykekakusta jo hyvän aikaa, joten nyt pääsiäisenä päätin ottaa
itseäni niskasta kiinni ja tehdä sellaisen. Kakku onnistuikin ihan hyvin
ja oli todella hyvää. Ainut miinus oli, että persikkaiseen kerrokseen
laitoin liian vähän liivatetta, mutta kyllä sekin kerros kasassa pysyi.
Ja makuunhan se ei vaikuttanut millään tavalla. Tuohon ohjeeseen lisäsin
liivatteen määrää, joten seuraavalla kerralla kakku onnistuu entistä
paremmin.
OHJE:
pohja:
10 digestive-keksiä
50 g voita
täyte:
2,5 dl Flora vispiä
250 g maitorahkaa
200 g vaniljarahkaa
100 g valkosuklaata
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl sokeria
4 liivatelehteä + tilkka vettä
persikkakerros:
1 pieni purkki persikan puolikkaita
1 dl persikoiden lientä
4 liivatelehteä + tilkka vettä
Murskaa digestivekeksit tehosekoittimella tai huhmareella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurut. Levitä seos irtopohjavuokaan (halkaisija noin 20 cm), jossa on leivinpaperi pohjalla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vaahdota Flora vispi, lisää vaahtoon maitorahka, vaniljarahka, sula valkosuklaa, vanilliinisokeri ja sokeri. Kiehauta tilkka vettä, sulata puristetut liivatteet veteen ja kaada seos ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen persikkakerroksen lisäämistä.
Laita persikkakerrokseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta persikan puolikkaat ja persikoiden liemi. Kiehauta tilkka vettä, sulata puristetut liivatteet veteen ja kaada seos ohuena nauhana persikkasoseen sekaan. Kaada persikkaseos vuokaan kerma-rahkatäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai seuraavaan päivään.
Itse tein kakkuun pajukranssin Pandan tummasta- ja valkosuklaasta. Laitoin koristeeksi myös suklaarakeita.
OHJE:
pohja:
10 digestive-keksiä
50 g voita
täyte:
2,5 dl Flora vispiä
250 g maitorahkaa
200 g vaniljarahkaa
100 g valkosuklaata
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl sokeria
4 liivatelehteä + tilkka vettä
persikkakerros:
1 pieni purkki persikan puolikkaita
1 dl persikoiden lientä
4 liivatelehteä + tilkka vettä
Murskaa digestivekeksit tehosekoittimella tai huhmareella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurut. Levitä seos irtopohjavuokaan (halkaisija noin 20 cm), jossa on leivinpaperi pohjalla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vaahdota Flora vispi, lisää vaahtoon maitorahka, vaniljarahka, sula valkosuklaa, vanilliinisokeri ja sokeri. Kiehauta tilkka vettä, sulata puristetut liivatteet veteen ja kaada seos ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen persikkakerroksen lisäämistä.
Laita persikkakerrokseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta persikan puolikkaat ja persikoiden liemi. Kiehauta tilkka vettä, sulata puristetut liivatteet veteen ja kaada seos ohuena nauhana persikkasoseen sekaan. Kaada persikkaseos vuokaan kerma-rahkatäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai seuraavaan päivään.
Itse tein kakkuun pajukranssin Pandan tummasta- ja valkosuklaasta. Laitoin koristeeksi myös suklaarakeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti