Sivut

29. heinäkuuta 2012

Äitienpäiväkakkuja


Tänä äitienpäivänä tein kakun sekä itselleni että omalle äidilleni. Kiitos veljelleni, joka toimitti äidin kakun perille.



Tällainen oli minun kakkuni. Kakussa on kolmen munan peruspohja, kostutus vaniljamaitoa, täytteenä vadelmahilloa ja vaniljasokerilla maustettua Flora vispiä. Kakun päällä on marsipaani, jonka alla on mansikkatomusokerista tehty sokerikreemi (ohje täällä). Pursotukset on vaniljakreemijauheella vahvistettua Flora vispiä, kukat marsipaania, lehdet marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta. Sydän on marsipaania, väritetty pinkillä kristallipulverilla, kirjoitus mustalla elintarviketussilla. Pojat vastasivat koristeiden sijoittelusta.



Ja tässä äitini kakku. Kakussa on viiden munan peruspohja, kostutus vaniljamaitoa, täytteenä vadelmahilloa ja vaniljasokerilla maustettua Flora vispiä. Kakun päällä on marsipaani, johon tein kuviokaulimella sydämiä. Marsipaanin alla on sokerikreemi. Pursotukset on vaniljakreemijauheella vahvistettua Flora vispiä. Kukat on marsipaania, lehdet marsipaani-sokerimassaa, sydän sokerimassaa.



Kokeilin tuota kuviokaulinta ensimmäistä kertaa ja tuntui varsin haasteelliselta. Marsipaani tarttui ikävästi kaulimeen ja meinasi repeillä. Lisää harjoitusta siis... Marsipaaniruusuun olen varsin tyytyväinen. Oli nimittäin vasta toinen kerta, kun tein ruusuja. Lisää harjoitusta vaaditaan tässäkin, mutta hiljaa hyvä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti